Terapia tulburarilor de limbaj

Logopedia este disciplina psihopedagogica ce se ocupa cu educarea si in special cu reeducarea (terapia corectiva) limbajului. Logopedia studiaza natura si formele de manifestare a defectelor, tulburarilor de limbaj si de vorbire, propunand metode si procedee de corectare adecvate.

Atat la copii normali cat si la cei cu diverse deficiențe, tulburarile de limbaj survenite din diverse cauze impiedica intelegerea, receptionarea si transmiterea mesajului verbal. Comunicarea prin limbaj este cea mai importanta cale de integrare scolara si sociala a copilului.

Tulburarile de limbaj, necorectate la timp, au tendinta sa se consolideze si sa se agraveze. Tulburarile intelectuale se asociaza cu cele de limbaj, iar tulburarile de receptie sau de emisie duc la alterarea laturii intelectuale a limbajului, cu rasunet asupra afectivitatii si comportamentului copilului.

Logopedul are menirea sa aplice diferentiat, de la caz la caz, tehnica de restaurare si stabilizare a limbajului, cat si a dificultatilor psihice asociate.

Şcoala dispune de 12 cabinete de terapia tulburărilor de limbaj cu dotari moderne în care lucrează specialişti cu o bogată experienţă. Elevii înscriși care prezinta tulburari de limbaj beneficiaza gratuit de cel putin doua sedinte de corectare a limbajului pe saptamana, indiferent de tipul tulburarii sau de nivelul la care se afla copilul. Programele de terapie sunt adaptate și personalizate, astfel încât progresele pe în ceea ce privește limbajul și comunicarea să fie cât mai substanțiale.